HTML

Mitnemértesz???

"Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít."

Friss topikok

2007.09.18. 15:34 mitnemertesz

2007. 09. 18., kedd - ANGYALOK

   

Az angyalok emberek, köztünk élnek. Barátok, kollégák, ismeretlenek az utcáról. Csak jólesik misztifikálni lényüket, pedig erre semmi szükség. Az angyalok olyan emberek, akik szeretnek. Téged, egymást, a világot, az életet. Épp ezért bárkiből lehet angyal, és még csak erőfeszítést sem igényel. Ehhez nem kell tenni semmi mást, csak megnyitni a szíved, és hagyni, hogy gondoskodjon rólad. Elfogadni nemcsak a létét, hanem a segítő kezét is. Ez utóbbi olykor tényleg nehéz, de ha túljutsz ezen, egyre könnyebb lesz minden. És ha ennyit megteszel, te magad is angyallá válsz. Egy következő lépésként pedig rájössz arra, hogy ezt nem megtartani, hanem átadni kell. Bárkinek, barátnak, kollégának, ismeretlennek az utcáról.

Gondolom, a manapság divatos email küldözgetős játék ennek butított, csupaszított változata. Ebbe bele lehet keveredni, és hinni abban, hogy tényleg működik. Ha továbbküldöm hét embernek, akkor holnap ekkor és ekkor jó fog történni velem. Pedig ennek a lényege pusztán annyi: folyamatosan jó történik velünk, egészen a halálig. Bármi, ami megesik velünk, csak jót hozhat, ezért olyan könnyű ilyen csacskaságoknak hinni. A hit pedig csodákra képes, erre többek közt ez szolgál például.

Aki ebben a játékban nem vesz részt, az nem feltétlenül rossz, gonosz és alávaló. Egyszerűen csak az a képessége veszett el, hogy higgyen. Ez a képesség pedig bármikor újrateremthető…

1 komment · 1 trackback

Címkék: gyakorlati elmélet


A bejegyzés trackback címe:

https://mitnemertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr9169444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: videos for teens 2018.02.14. 18:18:14

Madagascar Diving - cuisucatbookw on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miki 2007.09.20. 03:18:53

Hülyevagy Skoda bazzeg? Kivered a faszod azt jóvan!:)
süti beállítások módosítása