HTML

Mitnemértesz???

"Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít."

Friss topikok

2007.04.29. 11:06 mitnemertesz

2007. 04. 29., vasárnap - HOVATOVÁBB

     

Szóval megvolt az utolsó munkanap, búcsúbuli kellő intenzitással szintén, gudbáj levél lentebb olvasható. Jövő héttől máshol koptatom a billentyűzetet, más munkahely, más környezet, más társaság, más minden. Volt kellő idő felkészülni a váltásra, könnyebben is ment, mint eddig bármikor. Nyitott szívvel és lélekkel állok elébe az új kihívásoknak, valami azt súgja, lesz bőven. A rápihenésben sincs hiány, ez a 4 nap ad rá lehetőséget, én pedig pofátlanul kihasználom. Ki tudja, mikor lesz rá érkezésem legközelebb.

Részleteket nem nagyon árulhatok el a végzendőkről, legyen elég annyi, hogy tevékenységi köröm nem sokban módosul, a cégnél maradok továbbra is. Elköszönök viszont az első vendégcégemtől, amely dolgozóinak sokat köszönhetek, de hát ezt már leírtam. Rengeteg tapasztalat gyülemlett fel, fel is dolgoztam őket. Szépen beépítettem magamba, amit hasznosnak találtam, jó élményeket, keserű megoldásokat egyaránt.

Könnyebb lesz így váltani, most, hogy tudom, mire kell számítanom és ügyelnem egy-egy ilyen fordulópontnál. Van abban valami, hogy ha valamit az ember nem tanul meg idejekorán, később nehéz azt pótolni. Ezt elsősorban lexikális tudásra vonatkoztatják, pedig igaz egyéb értelemben is. Az első huszonöt évben forgószélként kéne végigsüvíteni, és aztán körülnézni, hogy mi maradt a világból. Minél többet megtapasztalni, belekóstolni, kiválogatni az ocsút, az érdektelent. Azt hittem, hogy ezen már túlvagyok, pedig dehogyis.  Igaz, munkatapasztalat nem sok volt, jól elvoltam én sokáig egyhelyben. Inger nemigen ért, nem voltam belekényszerülve a változ(tat)ásba. Aztán megváltozott a megváltoztathatatlan is, most pedig 2 éven belül sokadik helyen folytatom pályafutásom.

Érdekes, hogy mennyire hagyom, hogy vigyen az élet. Persze, minek is ellenszegülni, megtanultam végül: egyszerűbb, ha időnként engedek, nem ésszerű állandóan fogcsikorgatva harcolnom a vélt igazamért. Adott egy helyzet, most éppen ez, később más, előbb még másabb. Próbálhatom én alakítani bármerre ezt az egészet, de úgy tűnik, csak engedelmeskedem egy felsőbb akaratnak. Vele szemben állni pedig vesztes vállalkozás, úgyhogy inkább mellé állok…

1 komment

Címkék: gyakorlati elmélet


A bejegyzés trackback címe:

https://mitnemertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3664860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elektron · http://www.fbi.gov/ 2007.05.02. 07:41:07

Néha nehéz eldönteni, hogy azért válik olyanná az ember mert enged az életnek, és hagyja formálni magát, vagy éppen elenkezőleg, a szabad akarat illúziójával lépten nyomon komoly döntéseket látszik meghozni. A legkomolyabb döntés, az, ha rábízod magad a véletlenek végtelen hosszú láncolatára. Mindenesetre én úgy vettem észre, hogy legtöbbünk váratlan helyzetekben kénytelen átértelmezni a világképét, hogy ne roppanjon össze a fölötte átgördülő élet, sors, vagy hívd ahogy akarod, nagy kerekének súlya alatt. Kíváncsian várom, hogy hallass magadról. Egy apró titkot pedig elárulhatok, nemsokára mi is hallatunk magunkról... :P
süti beállítások módosítása