HTML

Mitnemértesz???

"Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít."

Friss topikok

2007.06.17. 11:05 mitnemertesz

2007. 06. 17., vasárnap - PUSZTAKÉTLAKA

   

 Most már tényleges két életet élek, két helyen, két családdal. Az egyik a létfenntartáshoz kell, a másik a lélekfenntartáshoz. Nincs fontossági sorrend, nem is lehet. Én vasárnap estére hazaérek, hogy péntek este hazatérjek. Kétlaki lettem, kétszikű, mint a szomorúfűz.

Négyen vannak, hárman apróbbacskák még - 6, 9, 12 évesek, mint egy számsorban. Középső fiú, húggal és nővérrel, remek konfiguráció, gondolom én. Ők persze állandóan bebizonyítják, hogy tévedek; mindenpercesek az összekapások. Ezek nagyrésze percek alatt elfelejtődik, csak páran érik meg a következő órát, de másnapra az is a múlté.

Nincs gondom a csöndre, megoldják, hogy legyen mindig mire figyelnem. Mert enélkül nem megy, időnként jut (ha jut)  csak magunkra. Benne vagyok a levesben, szószban nyakig, de a franc se akar kimászni, sőt merülnék benne lélegzetvisszafojtva, édes fuldoklásom ez.

A hétvégéim elégedettségi faktora olyan ívben tör a magasba, hogy magam is beleszédülök. Köszönhető ez azoknak, akik nélkül már nemigen tudom elképzelni az életem. Pedig nem teszünk semmi különöset, játszunk, beszélgetünk, időnként persze rendreutasítjuk őket, majd szidjuk magunkat, hogy erre mivégre volt szükség?

Nem unatkozom tehát, nevelnék, ha tudnám, hogy kell. Hogy mennyire visel meg, gyötör és kezd ki, ne kérdezzétek, mert erre nem lehet válaszolni. Akinek van kölke, az tudja, hogy ez nem kérdés, nem lehet az. Amennyi pihenés jut, annyi pont elég. Utána úgyis igényeljük újból a csacsogást, a zűrzavart, a rendetlenséget. Káoszból rend, rendből káosz. Ahogy az élet zajlik vagy kellene zajlania sok helyütt...

Akinek pedig kétségei vannak bennem, ajánlom, hogy nézzen körül otthon. Ha szülő, azért, ha gyerek, azért. Akinek mindkét státuszban van érdekeltsége, annak pluszpont jár. Ő maga a megmondhatója, hogy mennyire irtózott és milyen sokáig tartott leküzdeni a saját magába vetett bizalmatlanságot. Hogy "Képes vagyok én gyereket nevelni"? Ez mindenkiben megfordul, és így a helyes. Hiszen melyik szülő vallja magát tökéletesnek? Egyáltalán tud -e és kell -e azzá válni? Törekedik rá, de közben eszi a penész, hogy helyes -e amit és ahogyan tesz? Jó döntéseket hoz, eleget enged meg a csöppségnek, nem korlátozza túl? Vagy épp ellenkezőleg: annyira biztos magában, hogy észre sem veszi, hogy tökéletlenné vált.

Saját példámból kiindulva egy rossz szavam nem lehet rájuk. Ha csak azt adom tovább, amit tőlük hoztam, a utódaim már bőven jól jártak. És persze, hogy őket is ette/eszi a penész, vak, aki nem látja. A gyerek feladata ezt a penészt eltüntetni, elmondani nekik, hogy igen, jó, amit és ahogy csinálnak. A szülő aggódjon csak, az ő része ennyi...

3 komment

Címkék: ő ők


A bejegyzés trackback címe:

https://mitnemertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr27100253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária csillag 2007.06.17. 15:35:33

"Vagy - vagy

Házasodj meg, meg fogod bánni; ne házasodj meg, ezt is meg fogod bánni; házasodj vagy ne házasodj, mindkettőt meg fogod bánni; vagy házasodsz, vagy nem, mindkettőt meg fogod bánni; sirasd meg, azt is meg fogod bánni; nevess a világ bolondságán vagy sirasd meg, mindkettőt meg fogod bánni; vagy nevetsz a világ ostobaságán, vagy siratod, mindkettőt megbánod. Bízzál egy lányban, meg fogod bánni; ne bízzál benne, azt is meg fogod bánni; bízzál egy lányban, vagy ne bízzál benne, mindkettőt meg fogod bánni. Akaszd fel magad, meg fogod bánni; ne akaszd fel magad, azt is meg fogod bánni; akaszd fel magad vagy ne akaszd fel magad, mindkettőt meg fogod bánni; vagy felakasztod magad, vagy nem, mindkettőt meg fogod bánni. Ez, uraim, minden életbölcsesség foglalata. Nemcsak egyes pillanatokban szemlélek mindent aeterno modo ( az örökkévalóság módján), mint Spinoza mondja, hanem szakadatlanul aeterno modo vagyok. Sokan az hiszik, hogy ők is aeterno modo vannak, ha ezt vagy azt megtéve, egyesítik vagy közvetítik ezeket az ellentéteket. Ez azonban félreértés; mert az igazi örökkévalóság nem a vagy-vagy mögött, hanem előtte van."(...)
"Ezért ezeknek az embereknek az örökkévalósága fájdalmas folyamat is lesz az időben, mert kettős bánatot kell megemészteniök."

/Sören Kierkegaard, Eksztatikus előadás/

Mária csillag 2007.06.20. 19:25:19

E & G


Eljött az est,
otthonodba léptél
- öleled az egész családot-
A nyugalom szigetét a szívedbe zárod!
Eltörölsz minden bút, bánatot...
Szeretettel hinted be a világot...
Merengve nézed, milyen mohó a gyermek
ki áhítattal figyeli minden tetted.
Bársony pillantást küldesz a párodnak
s fáradt arcán, bágyadt mosolyába
tükröződik a vágy....
- Látod benne önmagad!!!-
Elsöpröd az éj sötétjét, fényed hozza
a biztonságot
S beragyogsz mindent, mert léteddel,
fényeddel boldoggá teszed a CSALÁDOT!!!

Mária csillag 2007.06.24. 23:58:22

A barátság a tiszta, kápráztató kincs....

A vak szürkeségbe merülve- magányomban ülve
elveszve kerestem valamit, valakit...
Az Úrhoz foszhászkodva mindig csak kértem,
de a kérésem nem volt jól megfogalmazva-
nem is kaptam semmit.....
A karom hiába nyújtottam,
A könnyem -fájón- hiába hullattam,
Mert nem tudtam mit akartam!
Tudtam, hogy kell valami- de mi az a valami!?

Ma már tudom........ Te vagy az Drága, a világ legjobb Barátja!!!
Minden érzés, minden gondolat- akkor is ha bíráló- őszinte szó, mert tőled való.
Te vagy a csoda, a világ legnagyobb ajándéka....

M.csillag

süti beállítások módosítása