HTML

Mitnemértesz???

"Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít."

Friss topikok

2007.04.26. 16:29 mitnemertesz

2007. 04. 26. csütörtök - ELMEGYEK INNEN

     

Szeretném elmondani, hogy mi mindent tanultam tőletek, úgyhogy hosszú lesz. :)

Egyesek talán fölöslegesnek tartják, mások túl érzelgősnek, én pedig úgy gondolom, nem lehetek elég érzelgős és igenis szükséges tudatni.

Sokan már itt voltak, mikor közétek érkeztem. Emlékezhetnek, milyen feszültségekkel telve és időnként megzavarodva tekintgettem körbe. Én legalábbis így emlékszem arra az időszakra: borzalmas volt. Ennek sem a munkához, sem hozzátok nem volt köze, tőletek kívülálló okok miatt voltam olyan, amilyen. Viszont amilyenné váltam, az közel sem tőletek kívül álló okok miatt következett be. Ellenkezőleg: nagyon nagy részetek van abban, hogy alig egy év alatt olyasmit tanultam meg, amiről azt hittem, sosem sikerül. Ez pedig a feltétel nélküli elfogadás, és többen nem tanulják ezt meg, mint igen. Úgyhogy köszönet ezért.

Fogalmam sincs, milyen volt az élet, mielőtt befogadtatok és milyen lesz azután, midőn más társaság tesz majd ugyanígy. Én változtam, tanultam, és értékes tapasztalatokra, ismeretségekre tettem szert. Változtam, bár ezt eleinte nemigen akartam elfogadni. Majd idővel rájöttem: akár akarom, akár nem, így lesz. Megváltozom, megváltozunk, megváltozik az élet. Felesleges küszködni ellene, ez a rendje, talán az értelme is. Emberek jönnek-mennek, világnézetek módosulnak, érzelmek cserélődnek. Persze, remélhetőleg többek, jobbak, gazdagabbak leszünk lelkiekben, mint előtte voltunk. Csak hát az örök kérdés lebeg: Mihez képest? Önmagunkhoz, a jelenlegi helyzethez. Ne Teréz anyához mérd magad, ha a koldusok mellett elmész. Ne Einstein jusson eszedbe, mikor nem megy a képlet a fejedbe. Ne Darnyi miatt ússz úgy, hogy féltávon feladni kényszerülsz fáradtság okán.

Miért mondom el mindezt? Egyfelől mert nem szégyen a jobbtól tanulni. Mert nem szégyen, ha lehagynak valamiben. Ez azt jelzi, hogy még van hova fejlődnöd, nem vagy kész. És várhatóan nem is leszel kész soha. Másrészt pedig, mert elmondhatom, és mert van kinek. Sokan egész életük során azért könyörögnek, hogy kerülnének ilyen helyzetbe. Lennének oly szerencsések, hogy tanáraiktól tanulnak, nem pedig saját vergődésük árán, több szúrt sebbel lelkükben diadalmaskodnak. Mert hát harc az élet, de bajtársakkal az oldalán bárki könnyedén veheti.

Mi lesz ezután, nélkülem, nélkületek? Csak rajtunk múlik ez. Keresni foglak titeket, de nem ígérem, hogy már másnap és mindennap. :) Nem tarthatom a kapcsolatot minden egyes emberrel, talán van, aki nem is szeretné. Nem is vagyok mindenkivel olyan viszonyban, hogy ezt megtehessem, de nem is ez a cél. A cél, hogy adjunk valami olyan megfoghatatlant a másiknak, amiről nem tudja, hogy honnan érkezik, de látja, hogy gazdagodott tőle. Remélem, ennyi rövid idő alatt sikerült nekem is nyomot hagynom némelyekben. Ha így van, akkor távozásom mit sem változtat a helyzeten.

 

 

7 komment · 1 trackback

Címkék: gyakorlati elmélet


A bejegyzés trackback címe:

https://mitnemertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr2863925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Joma Jewellery UK 2018.03.09. 00:14:46

Interjú egy volt vakcinakutatóval - 1. rész - Ne oltsál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elektron · http://www.ampland.com/movies/cumshots.html 2007.04.26. 16:37:08

Színes kis folt voltál itt a közösségi élet üvegének felszínén. Sokan nem értettek, néhányan semlegesek voltak, és voltak/tunk páran, akik csíptük a búrádat. Most így bánom, hogy nem tettem eleget néhány meghívásnak pár ígéretes buliba, de az én életem sem fenékig tejfel, sőt...de ez már egy másik történet. Színes kis folt voltál egy áttetsző üvegen, és én személy szerint sajnálom, hogy pár balfasz letörölt.

Sapy · http://www.united-consult.hu 2007.04.26. 16:37:35

Na, komolyan, örültünk ám mi is, hogy itt voltál, és hogy bevezettél minket a teák világába. :) Sok sikert neked a továbbiakban, és majd néha azért összejövünk egy jó kis alvásra valamelyik kocsmában! :D

Zsukov 2007.04.26. 17:34:00

Hát.... Én konkrétan sajnálom, hogy itthagysz minket. LEhet sokan cseszegettek/nek, szarni ráse, maradj meg ilyennek.


ps:
Kinek a gépéről fogunk irogatni? :)))

Nigga 2007.04.26. 18:40:32

Hiányozni fognak a teák és a biciklis nigga, Gerikém azért számítunk még rád a közös vedelésekben, és az az érzésem, hogy holnap méltóképp fogjuk megejteni ezt a kis összepiálást a tiszteletedre :)
Sok sikert a továbbiakban! ;)

Bill 2007.04.27. 13:52:28

Örülök ,hogy nem búcsúlevelet írtál. És köszönöm, hogy megosztod és megosztottad a gondalataidat velem/velünk, még ha ez nem is tetszett mindenkinek. Nem is olyan régen én is ezen gondolkodtam, amit leírtál: az emberi lét értelme a fejlődés. Igen, ennek nincsen teteje, ez engedi a képzeletünket szárnyalni-alkotni... Néhány nagyszerű gondolkodó - bár ez személyes tapasztalatom is egyben- papírra vetette már: \"A hasonló, a hasonlót vonzza\". Mennyire különbözünk és mégis mennyire hasonlítunk. Részemről mindenképpen öröm, hogy dolgoztunk egy ideig ugyanabban a térben, mert rengeteg tapasztalathoz jutottam én is általa. És remélem fejlődéssel és tapasztolatokkal teli élet áll még előtted.

Cook 2007.05.21. 14:08:01

Kicsit megkésve, de Én is kívánok Neked sok sikert a jövőben.

Talán a legjobb az lenne, ha hasonló szép kihívásokkal teli helyzetbe kerülhetnél.
süti beállítások módosítása